Samtalsmetodik och grupprocesser

– för skolkuratorer

Datum: 19 april 2023

Tid: 11.30 – 13.00

Pris: 395 kr exkl. moms per person

Plats: Föreläsningen genomförs online

Om utbildningen

Utbildningen ger en översikt av olika metoder för samtal för skolkuratorer. Syftet är att du som skolkurator ska kunna bredda din palett av olika verktyg för samtal, både genom teori och tips och tricks. Utbildningen kommer bland annat gå igenom allians, MI, systemteori, svåra samtal, konflikter och målformulering/uppföljning  inom ditt uppdrag som just skolkurator. Då föreläsaren själv har arbetat som skolkurator finns en förståelse för det komplexa i skolkuratorns roll, att arbeta förebyggande men inte behandlande samt i en miljö där merparten har en annan profession än skolkuratorn har.

Vidare kommer en del av föreläsningen handla om gruppdynamik och hur du som skolkurator kan arbeta med grupper av elever, personal, föräldrar etc.  

Utbildningens innehåll

Föreläsningen är informativ. Deltagarna får en genomgång och en översikt av de olika delarna, samt en hel del tips på böcker för vidare fördjupning.

Verktyg deltagare får med sig

  • Konkreta tips från skolverksamhet
  • Boktips kring vidare fördjupning i ämnet

     

Om föreläsaren

Åsa Löfström

Socionom, leg. psykoterapeut, handledare och lärare i psykoterapi

Åsa har 25 års erfarenhet inom socialt arbete och inom de flesta områden på fältet. Hon har själv arbetat som skolkurator. Idag arbetar hon med handledning av bland annat skolkuratorer och socialtjänst.

För frågor kontakta oss gärna på:

Mail: utbildning@psykoterapigruppenorion.se

Tfn: 0790 730 790

Fyll i nedanstående uppgifter för anmälan. Anmälan är bindande.

 

Utbildningsanmälan

9 + 15 =