En liten mottagning med stor kunskap

Psykoterapigruppen Orion är en liten privat mottagning belägen mellan Vasastan och Norrmalm, ett stenkast från Odengatan i centrala Stockholm. Här arbetar Kajsa Nordström, Jonas Arlert och Mats Jansson – legitimerade psykoterapeuter och handledare med lång erfarenhet och hög kompetens.

Vi erbjuder individuell psykoterapi, parterapi, familjeterapi samt handledning, coachning och utbildning. Vi vänder oss till såväl privatpersoner, par och familjer som till företag och organisationer.

Psykoterapigruppen Orion bildades år 2003. Vi ser som vår uppgift att utan långa väntetider erbjuda professionell psykoterapeutisk hjälp till privatpersoner, samt att bistå företag och organisationer med kvalificerad handledning och utbildning utifrån deras specifika behov.

Välkommen att kontakta någon av oss för tidsbokning eller frågor på telefon 08-612 74 70, eller e-post info [@] psykoterapigruppenorion.se

Jonas Arlert
Sociolog, Leg. psykoterapeut, familjeterapeut,
handledare, EMDR-utbildad
jonas.arlert [@] psykoterapigruppenorion.se
0707-41 08 13

Har i många år arbetat med såväl vuxna i terapi som med barn, ungdomar och deras föräldrar. Gedigen erfarenhet av arbete på uppdrag av socialtjänst samt tidigare anställd inom barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). Vana av neuropsykiatriska utredningar.

Arbetar i dagsläget med individuella terapier, par- och familjeterapi, handledning av arbetsgrupper och blivande terapeuter. Jag är även huvudlärare på steg-1 utbildning, handleder och föreläser om bl.a. anknytningsteori och trauma runt om i landet. Jag kan även erbjuda individuella traumabehandlingar med hjälp av EMDR.

Kajsa Nordström
Lärare, Leg. psykoterapeut,
handledare
kajsa.nordstrom [@] psykoterapigruppenorion.se
0707-66 40 39

Arbetar med individuella terapier samt par- och familjesamtal. Mångårig erfarenhet av arbete med ungdomar på öppenmottagning samt på behandlingshem. I detta sammanhang även erfarenhet av neuropsykiatriska diagnoser. Min teoretiska grund är psykodynamisk/relationell med fokus på anknytning och affekter.

Vidareutbildad i mentaliseringsbaserad psykoterapi och storytelling. Jag är även handledarutbildad.

Mats Jansson
Socionom, Leg psykoterapeut, familjeterapeut,
handledare (utbildad enligt UHÄ)
mats.jansson [@] psykoterapigruppenorion.se
0703-99 96 21

Arbetar som psykoterapeut och handledare för arbetsgrupper inom socialtjänst (individ och familj, barn och ungdom, missbruk), socialpsykiatri, LSS samt för privata vårdbolag och blivande terapeuter. Tidigare arbetat som familjebehandlare, utredare och behandlingsassistent för barn och ungdom. Har även varit lärare på socialhögskolan och föreläst om familjeterapi och systemteori.

Arbetar i dagsläget med individuella terapier, par- och familjeterapi, handledning av arbetsgrupper och blivande terapeuter. Jag arbetar även som föreläsare.

Samarbeten/Referenser

Psykoterapigruppen Orion vill tacka nuvarande och tidigare uppdragsgivare för gott samarbete:

Sollentunahälsan
SOS Barnbyar
Socialhögskolan i Stockholm
Kris- och Traumacentrum
Ungstöd
Sankt Lukas i Stockholm
Stockholm Medical Office
Nämndemansgården

BUP
Contar utbildning AB
Stockholms Stad
Skaraborgs kommun
Socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantör
Botkyrka kommun
Familjestödsgruppen AB
Nynäshamns kommun

Huddinge kommun
Tyresö kommun
Farsta stadsdelsförvaltning
Hägersten-Liljeholmen stadsdelsförvaltning
Polisen Södertälje
Länsstyrelsen Stockholm
Brottsofferjouren Stockholms län